Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tagliatelle med kikärtor

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott, vegetariskt recept med medelhavssmaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme och stek löken mjuk och vackert guldbrun. Lägg i vitlök och fortsätt steka tills den börjar ändra färg.
  2. Tillsätt tomaterna och rosmarin, krydda med salt och svartpeppar och sjud ca 10-20 min.
  3. Koka pastan i rikligt med vatten tills den är al dente.
  4. Lägg i kikärtorna i såsen i stekpannan och koka ytterligare 5 min. Mosa ca hälften av kikärtorna med en gaffel. Koka 1 min till, rör om och lyft sedan pannan från värmen.
  5. Häll av pastan när den är klar och blanda den med såsen och den rivna osten. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.