Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsröra med pitabröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Billigt, snabbt och supergott!

Ingredienser

Instruktioner

Dela rödlöken i två halvor och skär i tunna skivor. Stek på mediumvärme i olivolja tills löken är mjuk. Dela den halva chilin i småbitar (ta bort kärnorna) och lägg i stekpannan tillsammans med löken. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i salt, curry, spiskummin och gurkmeja efter smak (jag brukar skaka burkarna 2-3 gånger). Skölj av kikärtorna och häll i stekpannan och låt dem bli genomvarma. Pressa i citronsaften från ½ citron och häll i persilja efter smak. Ringla över mer olivolja om du tycker att det behövs. Stek pitabröden på båda sidor i en annan stekpanna så att de får lite färg. Servera med creme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.