Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiskt friterat fläsk i sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Restaurangklassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. OBS! STÄNG KÖKSFLÄKTEN!!! Skulle oljan bli för varm och fatta eld så HA ALDRIG VATTEN PÅ DEN för att släcka - det blir en ångexplosion och du får skållhet olja över dig!!! Ha istället grytans lock tillreds och lägg på det så att elden kvävs.
  2. Tärna köttet 2x2 cm.
  3. Blanda marinaden, häll i en plastpåse, lägg i köttet, tryck ut luften och knyt igen. Låt stå ett par timmar i kylen.
  4. Blanda tempuran enligt paketets anvisningar och vänd ner köttärningarna i frityrsmeten så att de blir täckta på alla sidor.
  5. Fritera i en järngryta eller tjockbottnad kastrull i 150-gradig olja (använd ugnstermometern). Är oljan för varm blir det bränt utanpå medan köttet fortfarande är rått inuti. Lägg inte i för många tärningar på en gång, utan fritera i omgångar, annars blir oljan kall och allt kokar istället för att friteras.
  6. Efterhand som köttet blir klart lägger du det på smörpapper i 75-gradig ugn, så att överflödigt fett får rinna av samtidigt som du varmhåller.
  7. Skär grönsakerna i julienne (3x3 mm, 5 cm långa)
  8. Blanda såsen i en kastrull och låt koka tills grönsakerna är al dente. Tillsätt redningen och låt sjuda upp tills bara ett par bubblor syns - inte mer. Får potatismjölsredd sås koka blir det tapetklister av det hela.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.