Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdblåbärskaka i långpanna

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Underbart god och mycket snabb och enkel att baka. Den är lika god till kaffet som till efterrätt med en klick grädde eller vaniljsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör hastigt ihop ägg, smält smör och socker med en trägaffel eller liknande. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Tillsätt det i äggblandningen och rör ihop degen.
  2. Häll smeten i en smord långpanna som du ströat med kokos eller något annat. Bred ut smeten ganska väl och strö på blåbären över hela ytan. Grädda i 200 graders ugnsvärme, andra falsen nedifrån i ca 20 - 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Slobban 17 augusti 2008

    Snabb, god och enkel. Perfekt i sommarstugan där det inte fanns elvisp!

  • fleming 8 mars 2009

    Tack för receptet! Har provat det idag, lättbakat och så mumsigt! Är det okej om jag laddar upp en bild till ditt recept?

  • sussino 9 augusti 2009

    Kanongott! Enkel och snabb. Har även provat med röda vinbär = lika gott! Tack för ett bra och användbart recept.

  • dodo 10 augusti 2009

    Vad kul att ni tyckte om kakan.....och ja, ladda gärna upp en bild till kakan. Det går ju faktiskt att sätta i vilka bär man vill, och tänker själv just baka en med röda vinbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.