Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka de luxe

 
Skriv ut

En kladdkaka som har allt. Kladdig botten, krämig fudge med kanel och kardemumma och fräscha blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Det kan se ut som att smeten skurit sig men den kommer att bli slät när alla ingredienser är i. Rör ner äggen, ett i taget, och till sist mjölet. Rör till en slät smet och häll den i formen. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15–20 min. Den ska vara lite kladdig. Låt den svalna. Fudge: Koka upp grädde, sirap, kanel och mortlad kardemumma i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda i chokladen. Rör tills den har smält. Bred ut fudgen över kakan och servera direkt eller när den är helt kall. Spritsa på grädde eller servera den vid sidan om. Dekorera kakan med blåbär.
  2. Tips! Testa gärna att tillsätta en mosad banan i smeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.