Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med aprikoser

 
Kladdkaka med aprikoser Kladdkaka med aprikoser Kladdkaka med aprikoser
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härligt saftig kaka som passar både till eftermiddagsfikat och till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål.
  2. Tillsätt mjölblandning, crème fraiche och smör i äggsmeten. Rör till en slät smet. Hacka aprikoserna grovt och vänd ner dem i smeten.
  3. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-30 min. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna helt så den stelnar till och blir lättare att skära.
  4. Siktiga över kakao och garnera gärna med bär. Servera med glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.