Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med daimgrädde

(2 kommentarer)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Fantastisk mäktig, kladdig och underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form med löstagbar botten (21cm) Smält smöret till kakan i en bunke. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i smöret. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa äggen lätt med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 14-15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Lossa kakan ur formen . Vispa grädden fluffig tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt, blanda ner i grädden. Bred grädden över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gottgris 31 januari 2010

    suveränt god

  • Arkenstone 7 april 2010

    En höjdare. Blev lite fundersam när jag tog ut den och den var alldeles dallrig. Kladdkaka i all ära, men.. Dagen därpå var den helt perfekt i "kladdighet". Kommer att nöja mig med 150g mörk choklad nästa gång dock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.