Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med glasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg. Tillsätt smöret.
  2. Blanda i en annan skål mjöl, cacao, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  3. Häll smeten i en springform 22 cm/diameter. Grädda i ca 15 min i 175º.
  4. Glasyren: Koka upp grädden med socker och honung. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med smöret i en mixer och mixa till en slät kräm.
  5. Ställ i kylen och låt kallna. Bred den över kakan när kakan svalnat. Låt kakan stå i kylen tills glasyren stelnat.
  6. Garnera gärna med valnötter.
  7. Severa med grädde eller hallonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.