Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med hallongrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Knäckig på ytan. Rinnigt kladdig inuti. Den här chokladkakan slår de flesta. 363 kalorier per portion 25 g fett 3 g protein 31 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning. Vispa ägg och socker men OBS inte för pösigt, då blir kakan fluffig istället för fast och kladdig.
  2. Vispa i smör- och chokladblandningen. Tillsätt mjöl och salt med en slickepott. Smör en form, ca 15x22 cm, häll i smeten.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska bli fast runt kanterna och rikitgt härligt kladdig inuti. Vispa grädden, mosa i de frysta hallonen.
  4. Servera grädden till den härliga kladdiga chokladkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.