Knäckig på ytan. Rinnigt kladdig inuti.
Den här chokladkakan slår de flesta.
363 kalorier per portion
25 g fett
3 g protein
31 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning.
Vispa ägg och socker men OBS inte för pösigt, då blir kakan fluffig istället för fast och kladdig.
- Vispa i smör- och chokladblandningen. Tillsätt mjöl och salt med en slickepott.
Smör en form, ca 15x22 cm, häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska bli fast runt kanterna och rikitgt härligt kladdig inuti.
Vispa grädden, mosa i de frysta hallonen.
- Servera grädden till den härliga kladdiga chokladkakan.
Publicerat den
19 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar