Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med körsbärstomater

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smaksätt kladdkakan med lite annorlunda ingredienser som söta körsbärstomater, inlagda aprikoser och mandellikör. Gästerna får en överraskande dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med tomaterna till fyllningen. Skär dem i halvor. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt och låt dem vara inne i ugnen i minst 30 minuter för att vätskan ska försvinna och sötman komma fram. De får gärna stå ännu längre i ugnen, de blir bara godare för varje minut.
  3. Sänk ugnsvärmen till 175 grader när tomaterna är klara.
  4. Vispa smör och socker tills det blir lite fluffigt. Tillsätt äggen och vispa lite till. Rör ner sirapen. Ställ bunken åt sidan.
  5. Värm grädden (den ska inte koka, bara sjuda) ta av kastrullen från spisen och bryt ner små bitar av chokladen. Rör tills all choklad har smält.
  6. Vänd ner chokladsmeten och créme fraiche i smörsockervispet. Sikta i mjölet och rör om ordentligt. Häll smeten i en smord form ca 22 cm i diameter med löstagbar kant.
  7. Blanda marmeladen med likören. Ta ut dina lite sega och torra tomater ur ugnen och låt dem och aprikoshalvorna vändas runt i marmeladblandningen.
  8. Lägg aprikoser och tomater i ett snyggt mönster ovanpå smeten i formen. Pensla på med resten av marmeladen och grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter. Var noga med att inte grädda kakan för länge- den ska vara lite "dallrig".
  9. Garnera kakan med rikligt med finhackad mynta och pudra florsocker över hela kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.