Smaksätt kladdkakan med lite annorlunda ingredienser som söta körsbärstomater, inlagda aprikoser och mandellikör.
Gästerna får en överraskande dessert!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med tomaterna till fyllningen. Skär dem i halvor. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt och låt dem vara inne i ugnen i minst 30 minuter för att vätskan ska försvinna och sötman komma fram. De får gärna stå ännu längre i ugnen, de blir bara godare för varje minut.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader när tomaterna är klara.
- Vispa smör och socker tills det blir lite fluffigt. Tillsätt äggen och vispa lite till. Rör ner sirapen.
Ställ bunken åt sidan.
- Värm grädden (den ska inte koka, bara sjuda) ta av kastrullen från spisen och bryt ner små bitar av chokladen. Rör tills all choklad har smält.
- Vänd ner chokladsmeten och créme fraiche i smörsockervispet. Sikta i mjölet och rör om ordentligt. Häll smeten i en smord form ca 22 cm i diameter med löstagbar kant.
- Blanda marmeladen med likören. Ta ut dina lite sega och torra tomater ur ugnen och låt dem och aprikoshalvorna vändas runt i marmeladblandningen.
- Lägg aprikoser och tomater i ett snyggt mönster ovanpå smeten i formen. Pensla på med resten av marmeladen och grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Var noga med att inte grädda kakan för länge- den ska vara lite "dallrig".
- Garnera kakan med rikligt med finhackad mynta och pudra florsocker över hela kakan.
Publicerat den
25 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar