Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med kolabitar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Syndigt god kaka som garanterar en viktökning...vispad grädde är gott till

Ingredienser

Instruktioner

Klä en avlång 1,5-litersform med bakpapper. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, ägg, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda väl. Rör till sist ner vetemjölet och häll smeten i formen. Tryck ner kolorna lite här och var i smeten. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan skall få yta men fortfarande vara lite kladdig i mitten när den är klar. Låt svalna och kyl sedan kakan i formen, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.