Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med lakrits

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Himmelskt god kladdkaka med spännande smakbrytningar

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda ägg och socker. 2. Häll sedan i smöret och sirapen. 3. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke (för att förhindra att det flyger massor av kakao och vetemjöl på diskbänken). Blanda sedan detta med de andra ingredienserna. 4. Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken. 5. Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter, beroende på ugn. Låt sedan kakan svalna av och stelna. 6. Servera den sedan med vispad grädde. Om den fortfarande är lite småljummen, servera den med vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.