Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mandelbotten

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Åh vad gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
  2. Kladdkaka: Smörj och bröa (2/3 ströbröd och 1/3 strösocker) en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm i diameter.
  3. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt.
  4. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare 15-20 minuter. Kontrollera med en provsticka kakan ska vara kladdig i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.