Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med plopp

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergod kladdkaka :P

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner detta i ägg- och sockersmeten. Häll ner smöret i smeten och blanda väl. Hacka ploppen i bitar (varje ruta i 4 bitar, underlättar om ploppen är kylskåpskall) och rör försiktigt ner detta i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.