Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med smulig chokladkolatopping

 
  • Serverar: 7-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min favorit kladdkaka. Godast om man gör den en dag i förväg. Akta bara så att inte kolan får koka för länge, det blir så hårt att skära då...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet.
  2. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14 minuter. Låt svalna helt.
  3. Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp. Koka under omrörning på medelvarm platta tills kolan tjocknat och det blir en ”gata” när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använd gärna en termometer, kolan är klar vid 114 grader. Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.
  4. Gör helst kakan dagen före servering så blir den ännu godare!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.