Kladdkakan med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
- Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och "bröa" den med kokosflingor.
- Smält chokladen i en skål i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap.
Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat".
- Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Servera med lättvispad grädde.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
17 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar smak!! Precis som det står så smakar det inte direkt vit choklad utan mer som smörkola. Fuskade dock med att kyla den så den blev lite "hård". Skall snart prova den igen och den här gången skall jag göra som man ska! =)
Mmm... Fantastiskt god!!! Som konfekt till kaffet! Kommer definitivt att baka denna kakan många gånger. Tusen tack för receptet! Mvh Anna
En annolunda men mycket god kladdkaka.
Jättegod och lätt att göra! En riktig njutarkaka...
Gjorde den till fika till goda vänner. O det blev full pott i betyg från dom o mej :) Mycket bra recept du har. Tack!
God kaka, men hade nog min för länge i ugnen (14 min) blev bara "kladdig" i mitten, och resten smakade typ vanlig sockerkaka. Men jag ska nog prova göra den fler gånger!