Under det tjusiga mintchokladfluffet gömmer sig chokladbakelser med ett ädelt hjärta av kladd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
- Skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna dubbla formar eller muffinsplåt, det gör bakelserna lite stabilare.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan. Tillsätt snabbt after eight och rör tills det hela smält ihop. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
- Vispa toppingen fluffig med elvisp. Spritsa den på bakelserna och dekorera eventuellt med färgglada mintgodisar.
Publicerat den
20 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar