Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdmuffins med after eight-topping

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Under det tjusiga mintchokladfluffet gömmer sig chokladbakelser med ett ädelt hjärta av kladd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna dubbla formar eller muffinsplåt, det gör bakelserna lite stabilare.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
  5. Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan. Tillsätt snabbt after eight och rör tills det hela smält ihop. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
  6. Vispa toppingen fluffig med elvisp. Spritsa den på bakelserna och dekorera eventuellt med färgglada mintgodisar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.