Ugnsstekta klyftor av potatis och sötpotatis med kryddig tomatdip, utmärkt som aptitretare.
Instruktioner
- Hetta upp ugnen till 200 grader. Skrubba bakpotatisen och sötpotatisen under rinnande kallt vatten och torka dem torra med hushållspapper. Skär i klyftor.
- Blanda i olja och citronsaft i en skål. Lägg i klyftorna och vänd dem så att de täcks av olja och citron. Lägg över klyftorna och oljan i en ugnsfast form i ett lager och strö över hälften av timjanbladen.
- Ugnsstek klyftorna cirka 30 minuter tills de är mjuka på insidan och knapriga på utsidan, vänd klyftorna 1-2 gånger under tiden. Lägg upp på hushållspapper och låt oljan rinna av.
- Gör dipsåsen genom att blanda tomatpuré, vitlök, schalottenlök,
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar