Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckkaka i långpanna

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod kaka som smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta margarinet. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i äggblandningen. Rör i mjölken. Häll upp i en bakplåtspapperklädd långpanna och grädda i 175 grader ca 30 minuter, kakan skall vara nästan färdiggräddad.
  2. Under tiden som kakan gräddas mät upp ingredienserna utom kokosen till glasyren i en kastrull och låt det sjuda upp och blanda till sist i kokosen.
  3. Då kakan är nästan klargräddad tas den ut och ugnstemperaturen ökas till 225 grader. Häll glasyren över kakan och bred ut, grädda tills glasyren börjar bubbla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.