Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga apelsin- och chokladrutor

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gjorde dessa nyss och de blev omtyckta. Knapriga, små och söta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör ihop med socker, farin,sirap, likör och äggula.
  2. Hacka nötterna och blanda ihop med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, linfrö ( gör degen knaprig ) och hälften av mjölet.
  3. Blanda allt och rör till en smet. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget. Hacka ihop till en smulig massa, en mördeg.
  4. Tryck ut i en långpanna. Grädda i 10-20 min, tills den blir torr och har fått färg. Hacka choklad och låt smälta på kakan. Skär i små bitar, låt svalna på galler och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.