Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga olivbollar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tilltugg på buffén eller som jag använder dom, till en stor stark framför tv:n. Jag använder mest ansjovisfyllda oliver och gör alltid dubbel sats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i små bitar och blanda allt förutom oliverna i en skål och knåda det till en smidig deg. Gör en 2 ½ cm tjock rulle och skär den i 25 st 1 ½ cm tjocka skivor.
  2. Spola oliverna i vatten och låt rinna av ordentligt. Ta sen en oliv och en degbit och forma degen runt så det täcker hela oliven.
  3. Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och grädda dem ca 15-20 minuter i 220 tills de är gyllenbruna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • LaJefa 4 november 2008

    Detta måste vara en hit här nere...alla äter ju oliver...ska jag helt klart testa när mina spanska vänner kommer förbi...roligt att höra deras kommentarer.

  • verkstaden 5 januari 2012

    Fantastiskt goda - inte bara för vuxna - Barnbarna gillade dom skarpt.

  • mafia 17 november 2012

    Jättegott och lättlagat.

  • mafia 17 november 2012

    Jättegott och lättlagat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.