Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köksomelett med provensalska grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad vegetarisk favorit där pasta i omeletten gör den extra matig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem ca 1 minut på varje sida. Salta. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt till en slät smet. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan ca 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme ca 5 minuter.
  3. Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten har fått fin färg. Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i ca 3 minuter.
  4. Peppra omeletten och garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.