Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmuffins med glasyr

 
Skriv ut

När jag provade dessa så köpte jag körsbar i burk som låg i någon slags sprit. Jag slog i både bär och sprit och det blev toppen gott! Nästa gång så får jag köpa 2 burkar så jag har till garneringen också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och kärna ur körsbären. Låt dem rinna av väl i ett durkslag. Rör matfettet med socker och vaniljsocker till en krämig massa. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör i det omväxlande med likören/saft/essence. Vänd försiktigt i mandel och bär. Fördela smeten i formarna. Placera muffinsplattan på nedersta falsen i 175°C och grädda ca 15 min.
  2. Rör färskosten och florsockret med likören/saft/essence och karamellfärgen. Bred glasyren på muffinsen och dekorera gärna med ett helt körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.