Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärspaj med mandel

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Körsbärssmaken går väl ihop med mandel och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Finmal mandeln på mandelkvarn. Blanda den med smör och socker i en matberedare eller för hand. Blanda ned mjöl och äggula till en fast deg och tryck snabbt ut den i botten och på kanterna i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Fyllning: Blanda körsbär, vin, socker och maizena i en kastrull och låt sjuda ca 1 minut. Låt det svalna. Sätt ugnen på 200°.
  3. Strössel: Mal mandeln och blanda med smör, socker, citronskal, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Rör ned flagad mandel.
  4. Fördela körsbärsfyllningen i den kylda pajbottnen och täck med strössel. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.