Körsbärssmaken går väl ihop med mandel och citron.
Instruktioner
- Pajskal: Finmal mandeln på mandelkvarn. Blanda den med smör och socker i en matberedare eller för hand. Blanda ned mjöl och äggula till en fast deg och tryck snabbt ut den i botten och på kanterna i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
- Fyllning: Blanda körsbär, vin, socker och maizena i en kastrull och låt sjuda ca 1 minut. Låt det svalna. Sätt ugnen på 200°.
- Strössel: Mal mandeln och blanda med smör, socker, citronskal, vaniljsocker och vetemjöl till en smulig massa. Rör ned flagad mandel.
- Fördela körsbärsfyllningen i den kylda pajbottnen och täck med strössel. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar