Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött och grönsaksfyllda tortillarullar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I Nicaragua serveras dessa tortillarullar till en drink eller som ett lättmål. Bjuds de med en sallad som tillbehör blir det en mättande rätt som passar till lunch eller kväll. Servera gärna rätten med sallad som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, hacka tomaten, strimla det kokta köttet och tortillan. Mjukfräs löken och tomaten i smör i en stor stekpanna. Tillsätt kött, den strimlade tortillan, kryddorna och såsen. Låt allt koka 10-15 minuter, rör om ofta.
  2. Vispa upp ägget i en kopp. Skiva bananen, tvätta apelsinen noga och strimla skalet. Tillsätt ägget, bananskivorna och apelsinskalet till köttröran och låt det puttra i ytterligare 10 minuter under omrörning.
  3. Ungn 175-200 grader.
  4. Värm de 12 tortillabröden. Lägg 1-2 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarvarna nedåt i ett uppvärmt serveringsfat. Häll resten av fyllningen över rullarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.