Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i indisk gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färg och smak med indisk mat.... Indiska köttbullar är betydligt hetare än våra. Anrättar man dem som här med gräddsås blir det dock en mild rätt. Välj själv vilken fetthalt du vill ha på grädden. Servera med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttbullar: Skala och hacka lök, vitlök och koriander. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man lägger i en bit lök. Fräs lök och vitlök ljusbrun. Dra pannan från värmen.
  2. Blanda lökfräset noga med garam masala, spiskummin, paprikapulver, koriander, svartpeppar och saltet. Rör även ner färsk koriander och kikärtsmjöl. Lägg färsen i en skål. Häll lök- och kryddfräset över och blanda till en smidig men fast färs. Forma 16-20 bullar.
  3. Sås: Hacka tomaterna. Krossa den svarta spiskumminen grovt. Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man lägger i ett kryddfrö. Lägg i tomater, spiskummin, lagerblad, kanel, gurkmeja och chilipeppar. Rör om och fräs på medelvärme 3-4 minuter. Sätt till vatten och salt.
  4. Lägg försiktigt ner köttbullarna i såsen, några i taget. Koka sakta ca 10 minuter och rör om försiktigt så att inte bullarna skadas. Känn efter om de är färdiga genom att pressa lätt med en gaffel. De ska inte ge efter. Sätt till mer vatten om det behövs. Skumma bort överflödig olja. Tillsätt grädden och låt koka ett par minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.