Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med äppelsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till de hemmagjorda köttbullarna är det gott med en äppel- och savojkålssallad och rårörda lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rårörda lingon: Skölj bären om så behövs. Blanda socker och bär, rör tills bären mosat sig och sockret är helt löst.
  2. Blanda ströbrödet med ägget. Tillsätt riven gul lök. Blanda i färsen och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Forma färsen till köttbullar. Bryn matfett i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna.
  3. Skölj, kärna ur och strimla äpplena. Skiva kålen så tunt som möjligt. Ansa och skär purjolöken i skivor. Rör ihop crème fraichen, persiljan, honungen, vinägern, senapen, salt och peppar i en skål. Vänd varsamt ner äppelstrimlorna, kålen och purjolöken i crème fraiche-såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.