Till de hemmagjorda köttbullarna är det gott med en äppel- och savojkålssallad och rårörda lingon.
Instruktioner
- Rårörda lingon: Skölj bären om så behövs. Blanda socker och bär, rör tills bären mosat sig och sockret är helt löst.
- Blanda ströbrödet med ägget. Tillsätt riven gul lök.
Blanda i färsen och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
Forma färsen till köttbullar. Bryn matfett i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna.
- Skölj, kärna ur och strimla äpplena. Skiva kålen så tunt som möjligt. Ansa och skär purjolöken i skivor.
Rör ihop crème fraichen, persiljan, honungen, vinägern, senapen, salt och peppar i en skål.
Vänd varsamt ner äppelstrimlorna, kålen och purjolöken i crème fraiche-såsen.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar