Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 110 portioner
Skriv ut

Att steka köttbullarna i ugnen är väldigt smidigt om man gör många! De håller dessutom formen väldigt bra och inget stekos, fettstänk och passning vid stekpannan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg knäckebrödet i mindre bitar i en skål och slå på buljongen, låt stå tills det mjuknat något. Dela lök i grova bitar och lägg i matberedare tillsammans med potatis och knäckebuljongen! Mixa allt tillsammans och blanda med färsen i en stor bunke. Tillsätt äggulorna och de stötta kryddorna, senap + grädde + potatismjöl. Blanda ordentligt!
  2. Rulla köttbullarna, lägg upp på skärbräda under tiden du värmer ugnen till 225 grader. Ställ in en ugnsplåt med en klick smör på, när ugnen är färdig och smöret smällt tar du ut plåten och lägger i köttbullarna! Stek i ugn ca 10-20 min (beroende på köttbullarnas storlek), skaka om långpannan då och då! Detta recept räcker till 2 fulla långpannor köttbullar!

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • zonale 26 november 2008

    Har aldrig tidigare stekt köttbullar i ugnen men detta var verkligen smidigt. Saftiga köttbullar med mycket god smak. Uteslöt potatisen, mest för att jag inte hade någon kokt potatis. Full pott!!

  • ris_otto 22 december 2008

    sjukt bekvämt att göra så här =)

  • vindrufs 16 mars 2009

    Goda köttbullar och bekvämt att laga dem i ugnen.

  • fiddili 29 mars 2009

    Helt okej.. Tyvärr så höll inte mina i hop och blev så snygga. Kommer dock att hoppa kryddpepparen nästa gång..

  • piapaulina 5 juni 2009

    Smakade jul...så det får nog bli till julen dessa lagas. Passade inte barnen i familjen...

  • harrya 18 december 2009

    Vi använder bara runda kakor . Är det 2 runda knäckebrödskakor som menas?

  • bennte 19 december 2009

    Blev kanon gott och perfekt att göra i ugnen.

  • yyllvvaa 27 december 2009

    De blev kanonsuccé på julbordet, använde inte kryddpeppar dock. Flera på jobbet gjorde dessa också med stor förtjusning :) 145st blev det...

  • Thailands 17 december 2010

    Kanongoda! Har alltid kryddpeppar i mina köttbullar. Har lärt av min mormor. Dessa blev mina favoriter. Tack!

  • Extramamma 17 december 2010

    I dag har min man och jag provat dessa köttbullar och det var ett toppenrecept! Så det kommer vi att göra fler gånger:

  • Sockertroll1 19 december 2010

    Jag Har nu gjort 3,6kg av dessa goda julköttbullar. Tonårs dottern gillade inte senaps smaken, men vi andra tycker att de var jätte goda. Ska främst barn äta dem kanske ska man dra ner eller utesluta senapen helt, och ta i en halv tesked kryddpeppar i stället. Jag kommer ta och göra detta recept igen.

  • Sockertroll1 19 december 2010

    Hjälp jag kommentera ett recept jag inte har provat än. Tog fel av det två jag hade i min kokbok. vet inte hur man får bort detta? Men detta låter som ett toppen recept det också.

  • AnkiBerglund 26 december 2010

    Mycket omtyckta på julbordet. God fortsättning.

  • Susseg 12 april 2011

    Har precis gjort ett gäng köttbullar som vi ska ha på vårt påskbord. Dom blev super goda. En klar femma från mig. Tack

  • Lajtis 21 juni 2011

    Goda köttbullar men blev inte lika fina som på bilden. Något tips på hur de blir finare?

  • Miaria 23 oktober 2011

    Med detta recept kan man lura barnen som inte äter lök i köttbullarna. Kör bara löken xtra mycke i mixern. Fantastiskt goda köttbullar. Tack för receptet // Miaria

  • ZaNdRoRiA 13 november 2011

    Vet inte vad jag gjorde för fel för massan vart väldigt kladdig, ändå fast jag uteslöt buljongen(hade i fond istället.) Vart platta och trillade sönder i ugnen. Vart pannbiffar i stekpannan till slut. Men smaken var det inget fel på, uteslöt kryddpeppar och hälften av senapen.

  • agneta.davidsson@hotmail.com 30 december 2011

    Underbart goda köttbullar. Jag skall definitivt använda detta recept ofta!!!

  • gunillabeard 3 mars 2013

    Ja det är smidigt att steka i ugnen, särskilt när man ska laga många. En grupp förskolebarn i USA har nu fått smaka riktiga svenska köttbullar. Har du något tips på hur man får köttbullarna att inte ramla sönder?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.