Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgryta med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pimpa köttfärsen med tomater, bönor och nystekta kantareller. Strö över knapriga krutonger och servera med en sallad och POFF så har du en supergod rätt på bordet! Välj quornfärs om du vill göra rätten vegetarisk. 570 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt nötfärs och 1 tsk salt och stek ca 5 minuter. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ner hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten. Låt koka utan lock ca 5 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner dem i färsen. Låt koka ca 2 minuter.
  2. Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 minuter. Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med ½ tsk salt. Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Strö över krutongerna eller servera dem vid sidan om. En blandad sallad är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.