Pimpa köttfärsen med tomater, bönor och nystekta kantareller. Strö över knapriga krutonger och servera med en sallad och POFF så har du en supergod rätt på bordet!
Välj quornfärs om du vill göra rätten vegetarisk.
570 kcal/portion
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 minuter. Tillsätt nötfärs och 1 tsk salt och stek ca 5 minuter. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ner hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten. Låt koka utan lock ca 5 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner dem i färsen. Låt koka ca 2 minuter.
- Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 minuter. Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med ½ tsk salt. Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Strö över krutongerna eller servera dem vid sidan om. En blandad sallad är gott till.
Publicerat den
14 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar