Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med äpple och saltgurka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttfärslimpa i en liten ny tappning med äpple och saltgurka i som serveras med potatis och en god sås. En höstigt god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Blanda lättöl och ströbröd i en bunke. Blanda ihop salt, svartpeppar och lagerblad. Skiva äpplen i cm stora kuber och dela gurkan i tre bitar.
  3. Blanda köttfärsen med ströbrödet. Tillsätt gurkbitarna, äpple och kryddmixen i färsen.
  4. Smöra en brödform och tryck ner köttfärsen. Grädda i ugnen i 40-60 minuter.
  5. Koka potatisen.
  6. Strimla löken och vitlöken fint. Stek med smör och socker i en gjutjärnspanna tills löken blir gyllenbrun. Tillsätt timjan, muskotnöt, grädde och kalvfond. Låt allt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt.
  7. Servera köttfärslimpan med potatis, sås och svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dag6 5 februari 2013

    Mycket gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.