Köttfärslimpa i en liten ny tappning med äpple och saltgurka i som serveras med potatis och en god sås.
En höstigt god middag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Blanda lättöl och ströbröd i en bunke. Blanda ihop salt, svartpeppar och lagerblad. Skiva äpplen i cm stora kuber och dela gurkan i tre bitar.
- Blanda köttfärsen med ströbrödet. Tillsätt gurkbitarna, äpple och kryddmixen i färsen.
- Smöra en brödform och tryck ner köttfärsen. Grädda i ugnen i 40-60 minuter.
- Koka potatisen.
- Strimla löken och vitlöken fint. Stek med smör och socker i en gjutjärnspanna tills löken blir gyllenbrun.
Tillsätt timjan, muskotnöt, grädde och kalvfond.
Låt allt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt.
- Servera köttfärslimpan med potatis, sås och svartvinbärsgelé.
Publicerat den
2 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott