Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med bacon i lergryta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar och saftig limpa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg grytan i blöt i 10 min.
  2. Blanda ingredienserna till en smidig färs, lägg potatisen i botten.
  3. Forma en limpa av färsen.
  4. Bred på senap och linda sedan bacon runt om.
  5. Placera morötterna och den smulade buljongtärningen omkring limpan.
  6. Riv lite ost över.
  7. Sätt in i kall lugn. Ställ den på 225 grader och stek i ca 1 timme.
  8. Tag av locket 10 min före stektidens slut. Då får du en fin stekskorpa på limpan.
  9. Servera med inlagd gurka, lingonsylt eller rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • safir74 18 oktober 2009

    Denna limpa var underbart god och saftig. Den höll ihop jättebra. Högsta betyg från mig och min familj!

  • The_mama97mia 23 oktober 2010

    Tack för receptet, gjorde detta igår och det var toppen! Jag var lite för snål med kryddningen så nästa gång tar jag i lite mer. En femma av mig!

  • victory 9 mars 2011

    GUDOMLIGT GOTT !

  • ljussken 6 september 2011

    Jag tycker att det här var jättegott! Min sambo ville ha lite mera smak på färsen.Så nästa gång får jag väl vara lite mera generös med kryddkarena.Tack för ett bra recept!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.