Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med smak från Grekland

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hade tänkt göra pannbiff till middag när jag hittade en aubergine som började se ledsen ut........ Familjen ville att jag skulle skriva ner receptet så de kan få äta det fler gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken. Låt ströbrödet dra i mjölken 5-10 minuter innan resten av ingredienserna till färsen blandas i. Platta ut färsen på glad pack och lägg hackad fetaost, tomater och paprika mitt på i en sträng. Forma en limpa och lägg den på en lätt smord långpanna i ena kanten.
  2. Halvera potatis och grönsaker och dela i cm-tjocka skivor. Lägg detta i andra delen av långpannan och ringla över olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. In i ugnen i 200° ca. 40 minuter. Lägg på tomater, lite fetaosttärningar och oliver de sista fem minuterna.
  3. Servera med en kall vitlökssås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.