Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god och mättande paj med dubbla fyllningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Lägg vetemjölet i en skål och rör i margarin och ost. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Låt degen vila 1 timma i kylskåpet.
  2. Om man gör pajdegen i matberedare behöver den inte vila, utan det går bra att klämma ut den i en ugnssäker form. Hacka med en gaffel i pajskalet och grädda 20 minuter i 225º.
  3. Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs under omrörning. Pressa i vitlök och krydda. Koka under lock ca: 10 minuter.
  4. Smält fettet i en kastrull på svag värme och rör ner vetemjöl. Tillsätt grädde och rör om såsen kokar upp. Rör sedan i ost och krydda. Häll i fyllning 1 och därefter fyllning 2 i pajskalet. Grädda 25 minuter i 225 º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.