- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Enkel köttfärspaj. Servera gärna med en sallad till.
Instruktioner
- Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 20 minuter.
- Sätt på ugnen 225°.
- Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
- Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i cirka 3 minuter. Smaksätt med oregano, timjan och vitlök.
- Tryck ut pajdegen i en pajform så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Knäck äggen i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
- Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 25 minuter i mitten av ugnen.
Publicerat den
7 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar