Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkel köttfärspaj. Servera gärna med en sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vetemjölet i en skål. Smula sönder matfettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop massan till en deg. Låt degen vila i kylen cirka 20 minuter.
  2. Sätt på ugnen 225°.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
  4. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i cirka 3 minuter. Smaksätt med oregano, timjan och vitlök.
  5. Tryck ut pajdegen i en pajform så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  6. Knäck äggen i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg och ostsmeten i den avsvalnande köttfärsröran.
  7. Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 25 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.