Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspiroger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda köttfärspiroger med smak av oregano, tomat och ost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek köttfärsen. Salta och krydda med svartpeppar och lökpulver alt. gul lök. Häll i passerade tomater i den färdigstekta köttfärsen tills det blivit en lagom smet. Blanda därefter i chilisås efter behag. Riv ost och blanda i köttfärsblandningen. Krydda därefter med oregano efter behag.
  3. Blanda de torra ingedienserna och därefter smöret och mjölken/filmjölken till en smidig deg. Baka ut till rutor med storlek 1x1 dm. Lägg därefter i köttfärsfyllning och och "stäng igen" pirogen från ett hörn till ett annat så den blir som en triangel. Tryck till med en gaffel i pirogens öppningar så att den stängs.
  4. Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och sätt in mitt i ugnen cirka 5-8 minuter.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.