Goda köttfärspiroger med smak av oregano, tomat och ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek köttfärsen. Salta och krydda med svartpeppar och lökpulver alt. gul lök.
Häll i passerade tomater i den färdigstekta köttfärsen tills det blivit en lagom smet.
Blanda därefter i chilisås efter behag.
Riv ost och blanda i köttfärsblandningen. Krydda därefter med oregano efter behag.
- Blanda de torra ingedienserna och därefter smöret och mjölken/filmjölken till en smidig deg.
Baka ut till rutor med storlek 1x1 dm.
Lägg därefter i köttfärsfyllning och och "stäng igen" pirogen från ett hörn till ett annat så den blir som en triangel.
Tryck till med en gaffel i pirogens öppningar så att den stängs.
- Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och sätt in mitt i ugnen cirka 5-8 minuter.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar