Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsrulle

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket gott en fredagkväll...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först kött-och grönsaksfräset, bland i det du vill ha, låt det svalna.
  2. Degen: Mät upp alla ingredienser i en skål. Arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Tag eventuellt undan lite deg till garnering. Lägg fyllningen på mitten, fukta kanterna med uppvispat ägg, vik upp degen kring fyllningen med kanterna omlott, tryck ihop dem.
  3. Lägg rullen med skarven neråt på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Garnera eventuellt med smalt rullad deg, pensla med uppvispat ägg och strö över sesam eller vallmofrö.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Serveras med en god grönsallad eller läskande pizzasallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.