Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfond

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 9 timmar
Skriv ut

En fond är betydligt bättre när man gör den själv! Tar lite tid, men är helt klart värt det!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att hugga kalvbenen i lite mindre bitar och rosta dessa i ugnen (225 graders värme) tillsammans med lite olja tills de är gyllenbruna (ca 10 minuter). Skala grönsaker och rotsaker under tiden och skär i ganska stora bitar (dela moroten på ca 2-3 bitar och allt annat ungefär lika stort). Strö lite mjöl över köttet och lägg därefter grönsakerna över och tillsist tomatpurén. Sätt tillbaka i ugnen (lika het ugn) i ungefär 10-15 minuter, grönsakerna ska nu vara ganska mörka. Häll över alltihopa i en stor kastrull och tillsätt vatten, timjan, lagerblad och vitpeppar, se till att du täcker allting med vatten och tillsätt därefter ca 4 liter vatten. Låt småkoka i ca 7-8 timmar och ta hela tiden bort skummet. Efter det så silar du bort allting och behåller vätskan. Vätskan ska sedan reduceras till önskad kraft, när du tycker den smakar bra är den bra. Jag tycker den blir bättre ju längre den kokar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.