Det här super goda receptet har jag fått av min vän Gusti som är en kock från indonesien. Prova! Det här e något av det godaste jag ätit.
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en skål. Gör en grop i mjölet och häll i äggen. Rör om samtidigt som du sakta häller i kokosnöts mjölken. Se till att du inte har några klumpar i smeten, häll i vaniljen och vispa til ordentligt.
- Stek crepesen/pannkakorna på vanligt vis.
- Blanda kokosnöts flingorna, sockret, vaniljen, kokosnöts mjölken och saltet i en kastrull. Ha på låg värme och rör om konstant tills vätskan har "försvunnit" och blandningen är relativt torr. Ta bort från värmen.
- Ta ungefär en matsked med fyllning och klicka på varje crepes i mitten. Rulla ihop crepsen som en wrap så man kan hålla dem i handen utan att fyllningen kan trilla ut.
- Kan med fördel ätas utan tillbehör men också mums med glass.
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är vanilj essens? Är det som vanilj socker?:)
Nej essens e den flytande varianten. Har tyvarr ingen aningen om vad den produkten heter hemma i Sverige