Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosfyllda crepes/pannkakor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Det här super goda receptet har jag fått av min vän Gusti som är en kock från indonesien. Prova! Det här e något av det godaste jag ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Gör en grop i mjölet och häll i äggen. Rör om samtidigt som du sakta häller i kokosnöts mjölken. Se till att du inte har några klumpar i smeten, häll i vaniljen och vispa til ordentligt.
  2. Stek crepesen/pannkakorna på vanligt vis.
  3. Blanda kokosnöts flingorna, sockret, vaniljen, kokosnöts mjölken och saltet i en kastrull. Ha på låg värme och rör om konstant tills vätskan har "försvunnit" och blandningen är relativt torr. Ta bort från värmen.
  4. Ta ungefär en matsked med fyllning och klicka på varje crepes i mitten. Rulla ihop crepsen som en wrap så man kan hålla dem i handen utan att fyllningen kan trilla ut.
  5. Kan med fördel ätas utan tillbehör men också mums med glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tittit-jippie 6 januari 2012

    Vad är vanilj essens? Är det som vanilj socker?:)

  • marietta 21 februari 2012

    Nej essens e den flytande varianten. Har tyvarr ingen aningen om vad den produkten heter hemma i Sverige

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.