Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskokta kycklingbollar med blomkålsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfärs är magert och proteinrikt. Tacksamt att smaksätta på asiatiskt vis. Lägg ner en näve nudlar i kokosbuljongen mot slutet av koktiden för en ännu matigare rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken fint. Blanda färs, vitlök, salladslök, ingefära, chiliflakes, ägg och 1½ tsk salt till en jämn smet. Forma smeten till ca 20 bollar med oljade händer.
  2. Koka upp vatten, kokosgrädde, och buljongtärning i en rymlig kastrull. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbollarna och låt sjuda i ca 8 minuter.
  3. Servera gärna med blomkålsris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.