Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoslax med melonsalsa och majstortillas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht, fruktigt och hett i en och samma tugga! Söta plommon eller jordgubbar är lika gott som melon i salsan. Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Melonsalsa med mynta: Skala och skär melonköttet i mindre bitar. Skär chili och salladslök i tunna skivor. Blanda melon, chili, salladslök, limejuice, koriander, mynta, 1 msk olivolja och 1 krm salt.
  2. Majstortillas: Blanda majsmjöl, majsstärkelse och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt äggvitor och 3 dl vatten, vispa till en jämn smet. Låt vila ca 10 minuter. Värm en stekpanna med lite olja. Häll i ca ½ dl smet, forma till ett tunt bröd genom att vicka pannan och eventuellt dra ut smeten lite med stekspaden. Stek på hög värme tills ytan är torr, vänd och stek andra sidan. Lägg färdiga bröd efter hand som de steks på en tallrik under en handduk så håller de sig varma.
  3. Lax: Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med 1 tsk salt. Fördela sweet chili-såsen över och strö på kokos. Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter. Laxen kan också tillagas i ugn, ca 20 minuter på 175 grader.
  4. Bjud laxen med melonsalsa och gemsallad i tortillabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.