Klassisk husmanskost...när den är som godast.
Kom ihåg att koka upp korven långsamt, på svag värme och att vattnet sjuder under hela koktiden istället för att stormkoka, så att inte skinnet på korven spricker.
Instruktioner
- Skala löken och skär den i klyftor.
- Skölj korven och lägg den i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten tills korven är täckt. Lägg i kryddor, lök och salt. Koka upp långsamt, på svag värme. Sjud korven utan lock ca 30 minuter.
- Skala potatis, palsternacka och morot. Skär i mindre bitar och koka nätt och jämnt färdiga.
Ta upp ur kokvattnet.
- Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning.
- Späd med den kokta mjölken, lite i taget, under vispning.
Koka upp stuvningen och låt den koka minst 5 minuter.
Krydda med salt, peppar och senap.
Ringla den heta stuvningen över potatisen och blanda försiktigt.
Låt allt bli genomvarmt.
- Skär upp fläskkorven i mindre bitar och servera med stuvningen. Bjud extra senap till.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar