Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Jättegott godis som passar utmärkt till julbordets godisdel! Går lätt att variera så det blir olika smaker! Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Rör ner grädde, socker, sirap och vaniljsockret (samt ev kakao).
  2. Låt koka utan lock i ca 15-30 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör kulprov för att se om kolan är lagom seg.
  4. Olja in en rak brödform. Häll upp smeten och låt stelna. Skär kolan i lagom stora munsbitar och vira in i smörpapper.
  5. Förvaras i rumstemperatur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.