Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola pekan-rutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Receptet till dessa läckra kakor kommer ursprungligen från New York. Där bakas de som muffins. Här en variant i långpanna som man skär upp i små godbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna, cirka 25x30 cm. Vispa matfett och socker vitt och pösigt.
  2. Dela äggen försiktigt i gulor och vitor. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten under omrörning.
  3. Blanda citronskal, mjöl och bakpulver. Tillsätt det i smeten.
  4. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i långpannan. Fördela pekannötter och kolakulor över smeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt kakan kallna i pannan. Skär den sedan i 30 små, sneda rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.