Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaäppelpaj med korinter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lättbakad och fasligt god kolaäppelpaj som gömmer sig under krispigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Lägg äpplen, korinter, pressad citron, socker, kardemumma, kanel och fröna från vaniljstången i en bunke och blanda om.
  3. Häll över i en stekpanna som tål att ställas in i ugnen.
  4. Ställ den över medelhög värme på spisen. Låt puttra 3-4 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  5. Blanda smör, vetemjöl, havregryn och socker i en bunke tills det blir en smulig deg. Smula degen över äpplena och baka ca 25-30 minuter i ugnen tills pajen är gyllene.
  6. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.