Det här är en dessert som fordrar en hel del pyssel i köket. Det är en klassisk gammal rätt som var populär på herrmiddagar förr. Bavaroise behöver stelna i kylskåp i minst 4 timmar, så planera noga.
Instruktioner
- Lägg biskvierna och korinterna i blöt i konjaken. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter i en annan skål. Blanda äggen mycket noga med drygt 1 dl socker och det urkramade gelatinet i en bunke.
- Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med resten av sockret och den uppklippta vaniljstången. Slå den kokande mjölkblandningen över äggblandningen. Ställ bunken med den varma blandningen i kallt vattenbad och kyl under ständig vispning.
- Vispa grädden. Blanda konjaksfyllningen försiktigt med den vispade grädden. Häll blandningen i vattensköljda portionsformar eller en stor sockerkaksform på ca 2 liter. Ställ kallt att stelna över natten eller minst 4 timmar.
Servera färska bär till.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar