Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bavaroise med mandel och korinter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här är en dessert som fordrar en hel del pyssel i köket. Det är en klassisk gammal rätt som var populär på herrmiddagar förr. Bavaroise behöver stelna i kylskåp i minst 4 timmar, så planera noga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg biskvierna och korinterna i blöt i konjaken. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter i en annan skål. Blanda äggen mycket noga med drygt 1 dl socker och det urkramade gelatinet i en bunke.
  2. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull tillsammans med resten av sockret och den uppklippta vaniljstången. Slå den kokande mjölkblandningen över äggblandningen. Ställ bunken med den varma blandningen i kallt vattenbad och kyl under ständig vispning.
  3. Vispa grädden. Blanda konjaksfyllningen försiktigt med den vispade grädden. Häll blandningen i vattensköljda portionsformar eller en stor sockerkaksform på ca 2 liter. Ställ kallt att stelna över natten eller minst 4 timmar. Servera färska bär till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.