Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolabrownie med salta kringlor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Brownie de luxe! Med en botten av smul på salta pinnar och täckt med seg kola. Wow!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med bottnen. Mixa salta pinnar eller kringlor, smör och socker i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd ugnssäker form, ca 25x30 cm. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Brownie: Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med en elvisp. Tillsätt chokladsmöret under omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar. Rör till en jämn smet.
  4. Häll chokladsmeten över bottnen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig. Ta ut och låt svalna.
  5. Kolatäcke: Mät upp smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 120 grader. Rör då och då.
  6. Häll kolan över brownien och bred till ett jämnt lager. Strö över flingsalt. Låt svalna i kylen. Ta ut minst 1 timme före servering. Skär brownien i 40 små bitar. Dekorera med salta kringlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.