Brownie de luxe! Med en botten av smul på salta pinnar och täckt med seg kola. Wow!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med bottnen. Mixa salta pinnar eller kringlor, smör och socker i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd ugnssäker form, ca 25x30 cm. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Brownie:
Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med en elvisp. Tillsätt chokladsmöret under omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar. Rör till en jämn smet.
- Häll chokladsmeten över bottnen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig. Ta ut och låt svalna.
- Kolatäcke:
Mät upp smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 120 grader. Rör då och då.
- Häll kolan över brownien och bred till ett jämnt lager. Strö över flingsalt. Låt svalna i kylen. Ta ut minst 1 timme före servering. Skär brownien i 40 små bitar. Dekorera med salta kringlor.
Publicerat den
9 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar