Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakaka med arrak

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

Klä botten av en bakform med löstagbar kant med bakplåtspapper och smörj kanterna. Riv mandelmassan fint och skvätt över punschen. Tillsätt ett ägg i sänder och rör om noga. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna. Gör kolakrämen under tiden. Blanda grädde, socker och sirap i en vidd, tjockbottnad kastrull. Koka kraftigt tills krämen tjocknar. Koka inte för länge, men så pass att det blir "gator" genom krämen när du drar sleven längst kastrullens botten. Låt svalna något och bred sedan över kakan. Förvara gärna kakan kallt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.