Kolapaj och röda söta vinbär är alldeles väldigt gott tillsammans...
Instruktioner
- Pajdeg:
Smält smör till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten. Tryck ut degen i bottnen på en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Nagga och grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna.
- Kola:
Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull i 10–15 minuter. Kontrollera temperaturen, den ska vara 120°. Ta av från värmen. Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar. Låt kolasmeten svalna.
- Häll smeten i pajskalet och låt kallna helt. Pajen kan förvaras i kylskåp till servering. Garnera pajen med bär strax före servering med vinbärsblad och vinbär.
Publicerat den
26 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar