Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med vinbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kolapaj och röda söta vinbär är alldeles väldigt gott tillsammans...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Smält smör till pajdegen. Blanda med havregryn, mjöl och vatten. Tryck ut degen i bottnen på en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°. Nagga och grädda pajskalet ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut och låt svalna.
  4. Kola: Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull i 10–15 minuter. Kontrollera temperaturen, den ska vara 120°. Ta av från värmen. Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar. Låt kolasmeten svalna.
  5. Häll smeten i pajskalet och låt kallna helt. Pajen kan förvaras i kylskåp till servering. Garnera pajen med bär strax före servering med vinbärsblad och vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.