Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolarutor med choklad

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Syndigt goda!!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en form som är 20x20 cm med smör. Lägg kakorna i en plastpåse coh krossa dem med en brödkavel. Smält 100 g smör och blanda ner kaksmulorna. Pressa ner smulorna i botten på formen och kyl fram till användning.
  2. Lägg resten av smöret i en kastrull tillsammans med sirap och kondenserad mjölk. Rör om över låg värme tills blandningen börjar sjuda. Sjud försiktigt på låg värme under omrörning 7-8 min tills blandningen är tjock och gyllene. Ta kastrullen från värmen, låt svalna något coh häll den över kakbotten i formen. Kyl 1 tim.
  3. Chokladtäcket: Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull med smöret. Smält över låg värme. Häll chokladen över den stelnade kolakrämen och stryk ytan slät.. Kyl 1 tim tills chokladen är fast. Dela i 16 rutor med en vass kniv. Servera kakorna kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.