Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlett i egen sås

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Baserat på ett recept från en av landets mest kända kokböcker, Kok-konsten av Ch E Hagdahl (1879). Fond la jag till för att jag använda buljongkub, har du riktigt buljong kan du kanske skippa den. Dragon ingår ej heller i originalet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ½ liter köttbuljong. Putsa sedan kotletterna, krydda med peppar, salt och lite dragon på båda sidor, beströ (på båda sidor) med mjöl. Fräs upp smör i en stor stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor.
  2. Häll på buljong, viltfond och ättika, så att det stäcker kotletterna. Koka en kvarts timme. Lägg upp på fat. I såsen blandas några droppar socker till färgning, och sedan några skedar inlagd gurka, hackad eller skuren i strimlor. Häll såsen över kotletterna vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.